Paras nokkospestoresepti

Villiyrteistä ensimmäisenä nousevat nokkonen ja vuohenputki. Haluankin jakaa oman vegaanisen nokkospestoreseptini muille herkkusuille.  


Vegaaninen nokkospesto


  • noin litra tuoreita nuoria nokkosia varsineen

  • 1-2 dl paahdettuja siemeniä, esim auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

  • pieni valkosipulin kynsi

  • pari ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita

  • oliiviöljyä

  • ruususuolaa

  • mustapippuria

  • sitruunamehua


Tuoreet nokkoset kiehautetaan nopeasti, mutta niitä ei keitetä. Siemensekoitus paahdetaan kevyesti pannulla (tai napataan kaupasta valmis pikkupussi, esim. Olympian sun toimii tosi hyvin). Paahtaminen on kuitenkin tämän peston juju, joten älä jätä sitä välistä.


Jäähtyneisiin nokkosiin sekoitetaan sauvasekoittimella siemenet, valkosipuli, ravintohiiva, sitruunamehu ja mausteet. Koostumuksen voi säätää sopivaksi lisäämällä oliiviöljyä ja nokkosten keitinvettä. 



Nauti leivän päällä, pastan kanssa, salaatissa ja dippinä. 


Terveisin, Stella


494 katselukertaa

Haaveiletko vanhasta talosta maalla peltojen keskellä, oravanpyörästä loikkaamisesta ja yksinkertaisemmasta elämästä? 

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen KYLLÄ, ryhdy kirjekaverikseni!
Lue lisää täältä, tai liity heti alla olevan kaavakkeen kautta.

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©2019 Stellan kolmas luonto